Håller på att laga mat inför kommande arbetspass. I sommar har jag haft två jobb, två jobb fria från politik. Ett som knyter an till min utbildning och ett som ger mig lite positiv omväxling från vardagen. Det har blivit mycket jobb, något som jag trivs med. Jag tycker det är skönt att ha fasta rutiner, få göra nytta och att kunna försörja sig själv och inte vara beroende av någon annan.
För mig är sommaren en period för jobb och, när man är ledig, för avkoppling. En möjlighet att kunna koppla bort sig lite från studierna och politiken för att sedan kunna känna sig taggad och motiverad igen när höstterminen startar. Under sommaren har jag lärt mig mycket nytt, träffat intressanta & trevliga personer och fått nya perspektiv på saker och ting. Saker som inte går att lära sig genom en lärobok eller Muf-utbildning, dvs de praktiska tillämpningarna och effekterna av olika (politiska) beslut.
Jag har t.ex. än mer insett varför Vänsterpartiet och Miljöpartiet är ensamma om att vilja införa 6 timmars arbetsdag. På mina jobb är det en praktisk omöjlighet. Lösningen för att få fler jobb borde istället vara att skapa förutsättningar för företag, det offentliga & enskilda att vilja och kunna investera. Investeringar som stimulerar en efterfrågan som gör att fler människor kommer i arbete.
Åter till maten, här kommer ett bra recept på Korv Stroganoff, som jag brukar laga. En god och enkel maträtt som passar utmärkt i matlådan!
Korv stroganoff
Klassiskt recept på korv stroganoff! Enkel och god svensk husmanskost!
Tid: 20 minuter
4 portioner
Du behöver:
• 400 g falukorv
• 1 st gul lök
• 400 g krossade tomater
• 1 dl vispgrädde
◦ eller crème fraiche
• 2-3 msk tomatpuré
• 0,5 tsk salt
• 0,5 krm malen vitpeppar
Gör så här:
Skär korven i strimlor. Hacka löken.
Stek korv och lök tillsammans.
Häll på krossade tomater och rör runt.
Häll på grädden och därefter tomatpuré och kryddor. Låt koka upp.
Låt puttra 5 minuter.
(källa: www.recepten.se)