fredag 30 juli 2010
Bättre sent än aldrig
Den före detta SD-kandidaten pekar dock ut det huvudsakliga problemet med SD:s världsbild: att alla Sveriges problem härrör från invandringen. Ingenting kunde vara mer fel: Sveriges problem är att människor jobbar för lite. Det gäller invandrare. Det gäller etniska svenskar. Det gäller inflyttade tyskar och balter också. Och svarta. Och gula, gröna, lila, vita, beiga eller vadhelst man nu vill beteckna mig eller någon annan som. Alliansregeringen har gjort avgörande insatser för att få in Sverige på rätt spår, men ett betydande arbete återstår.
Låt oss hoppas att fler gör som Staffan Gising och inser vad det är för parti som rör sig bakom Jimmie Åkessons välpolerade fasad.
torsdag 29 juli 2010
Den bortglömda frihetsfrågan
onsdag 28 juli 2010
Sommarreflektioner med mattips
För mig är sommaren en period för jobb och, när man är ledig, för avkoppling. En möjlighet att kunna koppla bort sig lite från studierna och politiken för att sedan kunna känna sig taggad och motiverad igen när höstterminen startar. Under sommaren har jag lärt mig mycket nytt, träffat intressanta & trevliga personer och fått nya perspektiv på saker och ting. Saker som inte går att lära sig genom en lärobok eller Muf-utbildning, dvs de praktiska tillämpningarna och effekterna av olika (politiska) beslut.
Jag har t.ex. än mer insett varför Vänsterpartiet och Miljöpartiet är ensamma om att vilja införa 6 timmars arbetsdag. På mina jobb är det en praktisk omöjlighet. Lösningen för att få fler jobb borde istället vara att skapa förutsättningar för företag, det offentliga & enskilda att vilja och kunna investera. Investeringar som stimulerar en efterfrågan som gör att fler människor kommer i arbete.
Åter till maten, här kommer ett bra recept på Korv Stroganoff, som jag brukar laga. En god och enkel maträtt som passar utmärkt i matlådan!
Korv stroganoff
Klassiskt recept på korv stroganoff! Enkel och god svensk husmanskost!
Tid: 20 minuter
4 portioner
Du behöver:
• 400 g falukorv
• 1 st gul lök
• 400 g krossade tomater
• 1 dl vispgrädde
◦ eller crème fraiche
• 2-3 msk tomatpuré
• 0,5 tsk salt
• 0,5 krm malen vitpeppar
Gör så här:
Skär korven i strimlor. Hacka löken.
Stek korv och lök tillsammans.
Häll på krossade tomater och rör runt.
Häll på grädden och därefter tomatpuré och kryddor. Låt koka upp.
Låt puttra 5 minuter.
(källa: www.recepten.se)
Tv tid på vår bekostnad
Men trots allt får SVT mina pengar, how come? De visar ju inga bra program…
Tja statlig TV får visa hur dåliga program som helst de kommer i slutändan alltid att få tillräckligt med pengar för att täcka året. Seriöst vem ser på SVTs program ”Tjejerna i kören” som går 0500 en onsdag på SVT 1? Inte jag och förmodligen inte du heller. Men ändå måste våra skattepengar gå åt till att hålla igång en tv kanal som inte kan efterfölja medborgarnas efterfrågan. SVT 2 går ju inte ens hela dagen, den visar enbart TV under ca en tredje del av dagen.
SVT borde göra en tjänst för skattebetalarna och minska omkostnaderna, trots de ökar de kostnaderna med kanaler som Barnkanalen och Kunskapskanalen. Är det någon som tittar på de kanalerna?
tisdag 27 juli 2010
Snyggast politiker vinner enligt amerikansk studie
Jag kom i alla fall att tänka på Martin Borgs underhållande och värdefulla bok Propaganda som är full av intressanta reflektioner om hur man övertygar och skapar förtroende för den egna personen. Martin listar där de egenskaper som är avgörande för vem folk röstar på:
1. Folk håller på den snyggaste
2. Folk håller på den som kämpar ädelt
3. Folk håller på den som kämpas ur underläge
4. Folk håller på den som kämpar för en god sak
5. Folk håller på den som är en av dem
6. Folk håller på den som kämpar mot deras fiende
Något att ha i åtanke för alla förtroendebyggare där ute. Och jag rekommenderar starkt Martins bok för alla som själva vill bli bättre på att övertyga, men också för alla som vill lära sig hur det funkar när någon försöker övertyga dig.
Här nedan är också klippet från TV4.
Allmänbildande alternativ
På Timbros hemsida hittar du poddradioserien idésherpa. På avsnitt som inte är mer än en halvtimme långa diskuterar kunniga debattörer några av världshistoriens största liberala tänkare och deras läror. Intressant, allmänbildande, lättillgängligt och ett skönt komplement till Alors on dance.
Du hittar idesherpa här.
måndag 26 juli 2010
Väljarna vet att prioritera
Mätningen visar att hela 65 procent anser att regeringen gör ett ”mycket bra eller bra jobb”. Glädjande siffror onekligen, men de förpliktigar också! Snart börjar valrörelsen och då krävs alla insatser för att få Alliansregeringen återvald.
Språkets makt
Det finns säkert många som tycker att det är bra att de som har mycket pengar ska betala mer i skatt. Men låt oss för en stund reflektera lite kring vad en förmögenhetsskatt egentligen innebär. Första gången jag hörde begreppet som liten tänkte jag direkt på Joakim von Anka som satt i sin Pengabinge på berg av mynt och sedlar. Han var förmögen och fick troligtvis betala en ankeborgsk motsvarighet till förmögenhetsskatt (i den mån alla hans fallgropar, missilkanoner och eldslungare inte hindrade skattmasen från att komma åt hans pengar).
Idag vet jag i alla fall lite bättre och att Joakim von Anka inte finns på riktigt. Det gör dock förslag om en ny förmögenhetsskatt. Men utanför Ankeborg drabbar den vanliga människor i vanliga hus – förmögenhetsskatten när den fanns innan 2006 var nämligen i själva verket en extra fastighetsskatt för de flesta och en skatt på sparande för många andra. ”Skatt på sparande”. Jag undrar ifall någon politiker skulle komma med ett sådant förslag? Men det är de facto vad en förmögenhetsskatt är: en straffbeskattning av alla dem som valt att spara sina pengar istället för att konsumera upp dem. Att spara var förr ett ganska fint begrepp som de allra flesta nog hade drömmar om att kunna göra. I socialdemokraternas Sverige valde man därför att kalla det ”förmögenhetsskatt”.
Det är inte bara i George Orwells ”1984” som nyspråk tillämpas. Makten över språket och ordvalet skall inte underskattas…
söndag 25 juli 2010
Radiotraditioner och diskbrockslärdomar

Den 7 augusti gästade deckarförfattaren och chefsjuristen Viveca Sten programmet. Tyvärr var det väldigt tradigt, monotomt och oinspirerat i min mening. Trots ett tråkigt program var en av de historier Viveca valde att dela med sig av dock väldigt intressant, speciellt sett ur ett politiskt perspektiv.
Viveca berättade att hon efter sin andra förlossning led av olidliga ryggsmärtor. Detta nonchalerades totalt av vårdpersonalen och hon skickades hem med rekommendationen att käka Alvedon. Därefter fick hon, trots olidliga smärtor, stå 3 månader i vårdkö. Efter 3 månader fick hon äntligen träffa en kirurg. I en kvart.
Trots smärtorna var Viveca fast besluten att fortsätta arbeta. Men försäkringskassan tyckte annorlunda och ringde upp och berättade att de ” måste fundera på att sjukpensionera”.
Viveca valde att genomföra gymnastikprogrammet. Idag, några år senare, har hon genomfört programmet 5 000–6000 gånger och hennes rygg fungerar bra.
Ur denna gripande berättelse kan vi dra många lärdomar. Kvaliteten inom vården måste förbättras - ingen med en alvarlig ryggskada ska behöva nonchaleras och skickas hem med Alvedon. Ingen ska behöva stå 3 månader i vårdkö för att få prata med en specialist i 15 minuter. Ingen ska behöva vända sig till privata vårdgivare bara för att vår gemensamt finansierade vårdapparat inte håller måttet. Försäkringskassan ska inte uppmuntra arbetssugna 36 åringar att sjukpensionera sig, utan snarare finna vägar tillbaks till arbetslivet för den sjuka.
Politiken måste alltid ha sin utgångspunkt i vanliga människors liv. Därför är det viktigt att lyssna på berättelser som Vivecas. Det är i dessa som vi kan få vetskap om vilka förändringar som behöver göras och vilka konsekvenser politiska reformer kan få för enskilda människoöden.
fredag 23 juli 2010
Snart dags för valupptakt

torsdag 22 juli 2010
Låt avmonopoliseringen av apoteket bli ett föredöme för systembolaget.

Varför har staten rätt att reglera vilka dagar och vilka tider vi får inhandla alkohol i Sverige.
Det här är en kvarleva från Socialdemokratin om att staten vet vad som är bäst för mig och dig och när på dygnet. För mig går inte den logiken ihop och inskränker samhällets individer och fråntar också dess människor från att ta eget ansvar. Att man ska gilla läget som det är, NEJ TACK.
Vad sägs om en avmonopolisering av systembolaget med Apoteket som föredöme. Priserna kan fortsatt vara reglerade av staten. Företag och Matbutiker får ansöka om licens om att få sälja alkohol med utbildad personal. Visst jag ska vara ärlig mitt förslag är inte en komplett avmonopolisering men den ökar tillgängligheten och friheten av att alla inte måste åka till samma instans inom x antal timmar för att inhandla alkohol.
Alkoholen kan vara inlåst i glas montrar på Ica t.ex där man får beställa alkoholen av personalen som överlämnar det i kassan. I många butiker idag som säljer läkemedel ligger inte medicinen lika tillgängligt för alla som frukt avdelningen. Där måste man säga till personalen som därefter överlämnar det till dig efter legitimations kontroll på de varor som har en åldersgräns. Det är en kompromiss jag skulle se som en kortsiktig lösning tillsvidare.
tisdag 20 juli 2010
Kunglig avkastning

Kostnadsargumentet går dock, liksom alla andra argument mot monarkin, snabbt att smula ned. Kort och gott eftersom utgiftspåståendet inte stämmer. Självklart är kungahuset att se som en inkomstkälla för vår nation, inte en utgiftspost.
Kungabröllopet var inte en bröllopsgåva från det svenska folket till brudparet. Det är snarare vi skattebetalare som ska tacka och bocka för den fina avkastningen kungahuset onekligen ger oss.
Bröllopet gav oss inte bara tillfälle att gratulera Daniel och Victoria, utan också oss själva. God avkastning och folkfest i en salig blandning. Kan det bli bättre?
måndag 19 juli 2010
När Lanseras den nya (S)edelpressen?

Novus Opinion släppte idag en undersökning gällande Svenskarnas syn på deras privatekonomi mellan 2006-2010 på hur den har påverkats under de senaste 4 åren.
I Novus rapport svarar 44 procent har fått det bättre, medan bara 20 procent tycker att det har blivit sämre. 33 procent märker ingen skillnad och 3 procent har uppget "vet ej".
Det som är glädjande är att 44 % anser sig ha fått det bättre där kan man dra eventuella slutsatser som jobbskatteavdraget, borttagande av förmögenhetsskatt och fastighetsskatt som de grundläggande elementen till att så många anser sig ha fått det bättre. Detta genom en ansvarsfull ekonomisk politik och reformer som Allians regeringen genomfört då allt mer makt från staten har förflyttats till medborgaren. En stor andel anser sig ha fått det oförändrat och det ska man också glädja sig åt med tanke på vi har gått igenom den största ekonomiska krisen sen 1930.
Men vi ska inte känna oss nöjda av dessa glädjande siffror, det är dags att känna tillbaka till hungern och viljan att få förbättra privatekonomin för de återstående som känner sig utanför. Arbetslinjen är vårt viktigaste politiska vapen. När Sverige jobbar mår Sverige som bäst. Mot vår arbetslinje står oppositionen med en mörk och smutsig agenda, i valrörelsen kommer de måla upp stora mörka moln där alliansen kommer att jämföras med Godzilla. Sedelpressen kommer att tryckas snabbare och intensivare än vad Zimbabwes Riksbank lyckas när de trycker nya valutor med tusentals procent i inflation. Dem 3 vänsterpartierna kommer nu att skapa en inflation i politiska floskler. Min övertygelse är att Svenska folket kommer att syna detta när det kommer till valdagen. Vi är det mest välmående landet i västvärlden med stabilaste offentliga finanser Stabilitet skapar välstånd och välfärd på köpet får hushållen mer utrymme att och lugn i sin ekonomi. God privatekonomi underlättar förbättrad livskvalité.
Arbetslinjen vs Bidragslinjen
Jobbskatteavdraget vs Kvinnoskatt
Halverad arbetsgivaravgift på unga vs Ungdomskatt + ökad ungdomsarbetslöshet
Valsegern ligger i våra händer, låt oss inte skrämmas av oppositionens sedelpress. Bara vi fokuserar på vår egen politik och kommunicerar med väljarna med 2 lyssnande öron och en pratande mun så kommer vi få förnyat förtroende 19 september.
Fyra av tio har fått bättre privatekonomi
http://http//www.gp.se/ekonomi/1.411231-fyra-av-tio-har-fatt-battre-ekonomi

lördag 17 juli 2010
Kampanj på Fjäderholmarna
Däremot fylls skärgården av semestrande och vad passar då bättre än att Muf Stockholm beger sig dit för kampanj.
Därför begav sig ett bättre kampanjlag ut till Fjäderholmarna för att sprida friheten.

fredag 16 juli 2010
Zlatan är tillbaka i landslaget
Jag tycker det är bra att Zlatan är tillbaka. Jag tycker det är hans plikt att spela i landslaget och representera Sverige på fotbollsplanen. Efter att Sverige i många år har skolat honom och lagt grund för hans fotbollskarriär tycker jag inte det är mer än rätt att ge lite tillbaka till Sverige och landslaget. Det är skönt att han nu har fattat att när plikten och Sverige kallar så ställer man upp.
Det måste finnas vissa rättigheter och skyldigheter till det egna hemlandet. Precis som i allt annat. Vi går på dagis, vi får bra utbildning, sjukvård osv. Sedan när man blir äldre är det dags att jobba och bjuda igen. Det är viktigt att veta sina rättigheter men även skyldigheter. Precis som i fotboll. Sverige har gjort mycket för Zlatan, nu är det dags att bjuda tillbaka. En gammal devis som lyder ”kräv din rätt gör din plikt” har aldrig tidigare passat bättre in än på detta!
Nu tänkte jag fortsätta göra min plikt och jobba!

Det rödgröna anställningsstoppet för ungdomar

På bilden kan ni se både medlemmar av Kdu och Muf då vi har ett mycket fint samarbete i Alliansen och sträver mot samma mål.
onsdag 14 juli 2010
Sommar, sol och Spanien!


Efter en intensiv vecka i Almedalen sitter jag och pojkvännen här på en uteservering på Spaniens sydostkust och njuter av livet. Jag konstaterar att en veckas semester har varit välbehövd och det är så skönt att få slappa och ta det lugnt en vecka.
Att vara i Spanien känns alltid som att komma hem för mig. Måhända att benämningen spanjorska inte är helt rättvisande, men jag är ändå född i det här landet och har varit här minst en gång om året i 23 år.
Här i Spanien och utkanten av Alicante märks finanskrisen av. Många lägenheter står tomma och väntar på en köpare. Vill du fynda semesterhus ska du absolut bege dig till Spanien! Mina morföräldrar har just fått sålt sitt hus och med viss sorg kan jag konstatera att en epok går mot sitt slut.
Annars ägnas dagarna här åt sol, bad och bänkande framför Vita Huset. En TV-serie som varje politiskt intresserad måste se.
Inför en intensiv valrörelse behöver vi alla semester. Passa på att ta dig en veckas vila du med. Vi behöver alla våra krafter. Vi ses den 7 augusti på MUF: s valupptakt!
måndag 12 juli 2010
90-talet gör sig påmint
I nyhetsreportagen var det bilder från 15 års minnet av massakern i Srebrenica 1995 i dagens Bosnien. Massakern den 11 juli i Srebrenica har blivit känd som Europas största massaker sedan andra världskriget. Att 8000 bosnier föll offer berodde dels på en hämndlysten serbisk ledning, men även ett svagt ingripande av FN. Att dra paralleller med dagens Afghanistan kan anses berättigat då en tidigare talibanregim motsatte sig, likt kriget på Balkan, alla religiösa och politiska motståndare. Likt Balkan slår demokratin även rot i Afghanistan idag, något som var en omöjlighet för bara mindre än tio år sedan.
Trots detta är de Rödgrönas bästa idé att skapa demokrati och fred i omvärlden att ta tillbaka utlandsstyrkan från Afghanistan, som Ohly föreslår. Övriga inom Rödgröna menar att utlandsstyrkans insats i Afghanistan ska utvärderas 2011. Däremot har inget avslöjats huruvida de Rödgröna är villiga att sända fredsfrämjande soldater till oroshärdar i världen. Miljöpartiet vill på sikt avrusta försvaret helt och hållet, något som gör det svårt för Sverige att kunna bidra med fredsfrämjande insatser. Sahlin å sin sida menade under konferensen folk och försvar att Socialdemokraternas mål var att bidra till insatser utomlands i krisområden.
Likt en slutsats kan man fråga sig hur ett rödgrönt samarbete ska kunna bidra till fred i världen när visionerna om hur en organisation, som utlandsstyrkan, ska verkställa sina syften skiftar brett mellan partierna i de Rödgröna. Frågor som vi idag bör ställa till det rödgröna alternativet är vad Sveriges roll ska vara i världen. Ska vi se på medan krig rasar i olika delar av världen och människor förtrycks? Eller är det vårt ansvar som en demokrati att bidra till fred och demokrati i dessa länder?
Ifall FN hade gjort en snabb insats för att rädda de 8000 människor som befann sig i Srebrenica för 15 år sedan kunde de idag ha hyllats som livräddare, men så blev det inte. De Rödgröna kommer inte heller att bli några livräddare i nuvarande virrvarr av idéer om hur utlandsstyrkan och försvaret ska fungera. Har Mona och Co funderat på sin regeringsduglighet tillräckligt för att axla ansvaret över internationella insatser?
söndag 11 juli 2010
En idéernas och mötenas smältdegel utan motstycke
Detta var min första Almedalsvecka och det var med stor förväntan som jag, efter en missad färja, anlände i Visby för en vecka sedan ganska exakt. Mycket har man hört om denna de politiska utspelens och PR-världens festival par excellence. Men likväl som att påståendet ”alla är där” faktiskt stämmer finns det alltid ett antal personer som uttrycker sina aversioner mot Almedalen. Göran Greider är ett exempel och jag noterade även att Aftonbladets tillförordnade chefredaktör Lena Melin, en av veckans verkliga huvudpersoner, åkte till Gotland mer eller mindre ofrivilligt.
Efter att ha börjat smälta alla intryck efter denna virvlande vecka har jag ingen som helst förståelse för denna kritiska hållning till fenomenet Almedalen: massor av trevliga människor, intressanta seminarier, utbyten av åsikter varhelst man vänder blicken och därutöver möjligheter att resa runt på fagra Gotland, vidsträckta badstränder, gemytliga restauranter och bra uteliv. Var annars och i vilket annat sammanhang får man möjlighet att inom loppet av någon timme samtala med både Maud Olofsson och Göran Hägglund samt hälsa på Carl Bildt? Var annars kan man se alla ledare för våra riksdagspartier hålla för valrörelsen centrala framföranden? Var annars kan man se så mycket kreativitet – i Gudrun Schymans fall idioti – för att föra fram olika budskap? Var annars ser man så många politiker och beslutsfattare på samma uteservering?
Almedalen slog i år, som alltid verkar det som, rekord i antal programpunkter med närmare 1 400 olika arrangemang. Efter att ha varit där förstår jag varför och alldeles oavsett vad surpupporna Greider och Melin har att säga om saken kommer Almedalsveckan att bli en återkommande programpunkt i den Holmbäckska sommarplaneringen även nästa år.
Givet att jag överlever nuvarande värmebölja vill säga. För i detta solsken hade nog Ikaros inte kunnat lyfta ens från min balkong…
Med Marx och Mona i Almedalen
Uppmanad av Karl Marx, som tyckte man skulle lära känna sin fiende, var undertecknad en av åhörarna vid Mona Sahlins tal i Almedalen. Under en klarblå himmel höll socialdemokraternas partiledare ett enligt många bedömare ideologiskt laddat tal, där den socialdemokratiska ödesgemenskapen, att det finns en framtid vi ska bygga tillsammans, satte tonen för resten av talet. Det här är förstås i sig en väldigt osympatisk idé, eftersom den lämnar mycket litet utrymme åt den som vill gå sin egen väg. Alla ska ju med.
I övrigt var det mycket tal om ökade klyftor kontra jämlikhet, bland annat ett påstående att ökad jämlikhet leder till ett bättre samhälle för alla – även för dem som har mest. Det påståendet baseras i princip uteslutande på den hårt kritiserade och metodologiskt svajiga boken ”The Spirit Level” (sv. ”Jämlikhetsanden”).
Själv reagerade jag framförallt på att Mona Sahlin bara diskuterade hur samhällets resurser ska fördelas, och inte vid något tillfälle berörde hur samma resurser skapas, det vill säga hur vi stimulerar entreprenörsskap och företagande. Det är slående att den person vars anhängare gärna vill se som Sveriges nästa statsminister är så pass ointresserad av att diskutera hur vi får den totala kakan att växa, och bara talar om omfördelning, vid ett av valårets viktigaste tal. Det reser också flera frågor.
Är bortprioriteringen av tillväxt något framtvingats av den förhållandevis nya samarbetspartnern Miljöpartiet, vars avoga inställning till just ekonomisk tillväxt är välkänd?
Blir detta Socialdemokraternas melodi framöver, att i valrörelsen bara diskutera vem som fått för litet och vem som fått för mycket, och hur dessa förmenta orättvisor ska rättas till? Då blir det med största sannolikhet en fortsättning på den oppositionspolitik Lotta Gröning i den efterföljande Pratbaren betecknade som ”fyra år av gnäll”.
Den inledande referensen till Marx är ovanligt välfunnen. Även Mona Sahlin citerade Marx – vid flera tillfällen dessutom. En illa dold flirt med gammelkommunisterna i Vänsterpartiet, måhända?
Overklighetens folk bär gröna knappar i rockslagen
Så, vad gjorde Wetterstrand och Eriksson av sina minuter i rampljuset? Hur skulle partiet som är hetare än den nuvarande medelhavslika temperaturen bli än mer populära? På vilket sätt skulle förväntningarna överträffas och röstetalen ytterligare öka?
Språkrören var lugna och gav ett samlat svar på alla frågor som ställdes: genom köpcentrumsförbud.
”Jag tycker politikers skyldighet är att tänka efter före och inte bara ge efter kommersiella intressen ” sade de gröna livsstilsfascisternas ack så karismatiska Maria Wetterstrand. I denna tillsynes bagatellartade fråga påvisas Miljöpartiets grundläggande syn på politiken och människan. Politikerna ska domdera och bestämma vad de tycker är bäst för medborgarna. Överheten vet alltid bäst och inte vanliga människor eller "onda" företag som livnär sig på att möta människors efterfrågan. I dessa värderingar bottnar Miljöpartiets beslut och Maria Wetterstrands engagemang.
När Miljöpartiet själva fick sätta agenda visade partiet vilken hjärtefråga partiet verligen har: frihetsinskränkande förbud.
I sitt almedalstal talade KD:s partiledare Göran Hägglund om overklighetens folk - kulturvänstern som vill härska över oss vanliga samhällsmedborgare, könskvotera spotifylistor och fatta självklara köksbordsbeslut i slutna sammanträdesrum på Rosenbad.
Existerar overklighetens folk så är Maria Wetterstrand deras ledare. På overklighetens folks sektliknande möten är det inte kulturvänstern utan Miljöpartiet som går i bräschen för nya lagar och regler för att förhindra gemene man att leva sina liv efter sina egna huvudens beslut.
Den liberala debattören Johan Norberg debatterade under den gångna veckan Wetterstrand under ett seminarium anordnat av tidsskriften NEO. ”Problemet är inte att en röst på Maria Wetterstrand är en röst på Lars Ohly utan att det är en röst på Miljöpartiet” sade den alltid lika träffsäkra Norberg.
Köpcentrumsförbud är bara ett av miljöpartiets många förslag som genomsyras av den gröna livsstilsfascistiska ideologin. Politiker ska bestämma, inte människor. En röst på Miljöpartiet är därför en röst på överhetens, overklighetens, folk, på ett parti som brinner för att förbjuda och bestämma och som hellre pratar köpcentrumsförbud än välfärd eller jobb.
Förhoppningsvis kommer Miljöpartiet med fler politiska förslag innan valdagen. Då kommer inte ens Wetterstrands karisma att kunna rädda partiet från ett ofrånkomligt minskat väljarstöd.
Zappningsreflektioner
På en av mina få fria timmar slog jag för ovanlighetens skull på TV:n och ägnade några minuter åt förslöande zappande. Jag råkade av misstag trycka mig in på SVT:s Kunskapskanalen där ett repriserat seminarium från Kulturhuset sändes. En gammal gubbe skanderade något om att jämlikhet löser alla samhällsproblem och därefter höll en i publiken ett brandtal för färre bostäder i Stockholms innerstad. Trots att jag relativt snabbt bytte kanal kan jag inte låta bli att bli konfunderad över det jag sett. Jag frågar mig själv tre saker:
1. Varför går en del mina sommarjobbspengar (genom skattesedeln) till finansiering av Kulturhuset, som jag själv i princip aldrig besöker?
2. Varför går en del av mina sommarjobbspengar till att finansiera ett seminarium där knäppa personer ges möjlighet att uttrycka dumma åsikter?
3. Varför går en del av mina sommarjobbspengar till att finansiera ”Kunskapskanalen” (läs: en kanal du förmodligen aldrig tittat på, men som du ofrivilligt finansierar genom skattesedeln)?
Det är nästan så att man ångrar beslutet att arbeta istället för att rosémingla på Donners när man får se hur mycket skattepengar som slösas bort på orimliga kulturprojekt.
fredag 9 juli 2010
MUF Stockholm <3 KD


Göran Hägglund talar i Almedalen! Och självklart är Muf Stockholm här och stödjer våra kära Alliansvänner! Här är Msu-kommitténs drottningar Sofia Fölster och Louise Stenberg och KDUs ombudsman Carl-Johan Schiller.
Location:Visby
torsdag 8 juli 2010
Torgmöte med Alliansen!

Är på torgmöte med Alliansen. De fyra partiledarna beskriver Alliansens visioner för de kommande fyra åren. Vackert väder och stor uppslutning!
Location:Scheelegatan,,Sverige
onsdag 7 juli 2010
Vänsterns avundsjuka
tisdag 6 juli 2010
Vad lärde vi oss av den senaste finanskrisen?
Åsikter som lyfts är att konkurrensen på banksektorn nog är otillräcklig, att det finns risk för överreglering i den finansiella sektorn och Michael Wolf konstaterade att det funnits och finns stor risk för flockbeteende bland bankerna.



Location:Visby
måndag 5 juli 2010
Almedalens första dag
Under eftermiddagen begav sig en stor delegation från MUF Stockholm till Tofta strand för att avnjuta en härlig, lugn och skön dag på stranden. Vi har nämligen kommit fram till att det inte bara är viktigt att komma i fysisk valrörelseform, utan att det även är viktigt att vila sig i form inför den intensiva valrörelsen.
Kvällens partiledartal var en utav veckans höjdpunkter. Fredrik Reinfeldt höll ett helt briljant tal, det märks att han är i högform.
Kvällen avslutades med mingel först på trädgården och sedan Donners. Sammanfattningsvis har Almedalens första dag varit över förväntan!